Pannenkoeken en hamburgers

Uit het Masterplan Woudestein 2028 blijkt dat de universiteit grootse plannen heeft om de campus om te toveren tot een levendige en fijne studeer- en werkplek. Aan welke voorzieningen op andere hogescholen of universiteiten zou de EUR een voorbeeld kunnen nemen?

Pascal Wissink, tweedejaars econometrie en bestuurslid Integrand

“Ik studeer ook nog geneeskunde in Utrecht en daar is de Universiteitsbibliotheek elke zondag geopend. Weliswaar van 12.00 tot 17.00 uur, maar je kunt er wel het hele weekend studeren. Op de EUR is de bibliotheek maar een paar keer per jaar op zondag open, veel te weinig. En als de campus dan toch helemaal gaat vernieuwen, maak dan meteen een McDonald’s en een AH to go die tot later op de avond open zijn. De restaurants op de campus gaan nu wel erg vroeg dicht.”

Shadée Braun, tweedejaars bedrijfskunde

”De bibliotheek op de campus van de Technische Universiteit Delft heeft een schuin aflopend dak bedekt met gras. Uit het dak steekt een grote kegel. Dit gebouw ziet er eigenlijk meer uit als een landschap. Je kunt er lekker overheen lopen of even uitrusten van het studeren. Zo’n bijzonder ontwerp zou ik ook graag zien op de EUR. Bovendien geeft het de campus een groenere uitstraling.

Qua catering weet ik dat de Haagse Hogeschool pannenkoeken serveert. Makkelijk en snel eten zoals pannenkoeken, geven de campus meerwaarde. Een restaurant zoals ‘La Place’ van de V&D zou het ook goed doen, maar de universiteit moet oppassen dat de prijzen niet te hoog worden voor studenten.”

De bibliotheek op de campus van de TU Delft

Rejauna Rojer, schakelstudent fiscale economie

“De gebouwen van de Hoge Economische School aan de Kralingse Zoom hebben van binnen veel kleur en dat is een groot contrast met het grauwe Woudestein. Een andere tip voor het masterplan 2028: maak meer relaxte werkplekken. Bijvoorbeeld loungebanken met tafels, zodat je op een prettige manier kunt studeren.”