Twee masterstudenten van de Erasmus Universiteit zijn geselecteerd voor de Nationale DenkTank 2009. Zij komen terecht in een team van 23 excellente jonge academici en zullen op zoek gaan naar innovatieve manieren om consumenten aan te zetten tot het gebruik van energie-efficiënte oplossingen.

De twee excellente studenten zijn Jeroen van Teijlingen, student Finance & Investments/Financial Law (Rotterdam School of Management), en Jacqueline van den Ende, studente Liberal Arts / International Economics and Business (Erasmus School of Economics). Ze zijn geselecteerd op basis van hun intellectuele capaciteiten, interpersoonlijke vaardigheden, creativiteit en maatschappelijke betrokkenheid.

Oplossingen

Op 17 augustus 2009 gaat de vierde editie van De Nationale DenkTank van start. Sinds 2005 wordt elk jaar een groep veelbelovende masterstudenten, pas afgestudeerden en promovendi geselecteerd. Gedurende drie maanden werken ze aan creatieve en innovatieve oplossingen voor een maatschappelijk probleem. Ditmaal dus energie-efficiënte oplossingen voor consumenten. De hoofdvraag luidt: “hoe kunnen we consumenten van energie stimuleren om voor duurzame en energie-efficiënte oplossingen te kiezen?”.

De leden van de DenkTank kunnen rekenen op de input van vele experts uit de wetenschap, het bedrijfsleven en uit overheidskringen. Daarnaast is er fulltime ondersteuning door een gerenommeerd adviesbureau. 

De DenkTank ontwikkelt concrete, innovatieve voorstellen die daadwerkelijk kunnen worden ingevoerd. Half december presenteert het team de uitkomsten, plannen en adviezen die zij hebben ontwikkeld. Deze worden gepresenteerd in een rapport dat voor iedereen beschikbaar is. MM

Meer informatie: www.nationale-denktank.nl