VVD populair

Tijdens het middaguur werd het op 4 juni druk in de C-hal bij het stembureau voor de Europese Verkiezingen. Op wie stemden deze EUR-studenten?

Arjen Huberts, masterstudent economie & informatica

“Ik heb gestemd op Hans van Baalen, de lijstrekker van de VVD. Ik heb me niet verdiept in het verkiezingsprogramma, maar van huis uit stem ik VVD, dus nu ook. Wel heb ik de Stemwijzer ingevuld en daar werd mijn keuze bevestigd. Blijkbaar komen mijn standpunten overeen met deze partij, al kan ik er nu even geen opnoemen. Ik denk dat de uitslag wat teleurstellend zal zijn voor de VVD, door de kleine partijen die meedoen. De PVV zal waarschijnlijk stemmen van de VVD ‘pikken’.”

Liesbeth Keulemans, derdejaars psychologie

“Als voorbereiding op de verkiezing ben ik op 2 juni naar het lijsttrekkersdebat op de campus geweest. Mijn mening over Europa hoorde ik steeds terug in de woorden van Hans van Baalen van de VVD. Bijvoorbeeld dat er een gezamenlijk asielbeleid moet komen en dat alleen flinke economische investeringen Nederland door de economische crisis kan slepen. Na het debat was ik daarom overtuigd van mijn steun aan die partij. Uit principe stem ik altijd op een vrouw, nu op de nummer twee, Jeanine Hennis-Plasschaert. Het is jammer dat een vrouw nooit op nummer 1 op de kieslijst staat.”

Jorian van Acker, masterstudent economie

“Bij D66 was de nummer 21 een student uit Utrecht, Coen Brummer. Ik vond het leuk om op een student te stemmen en namen bovenaan de lijst krijgen toch al genoeg stemmen, dus vandaar mijn keuze. Bij verkiezingen twijfel ik meestal tussen D66 en de VVD. Nu heb ik voor de democraten gekozen, omdat ze momenteel goede dingen doen in Nederland. En de partij is net als ik pro Europa. Nederland moet zich meer laten horen in Europa, juist omdat we een doorvoerland zijn. Dan is het dom om je uit de Europese Unie terug te trekken. Verder mag de economische samenwerking uitbreiden en de besluitvorming moet efficiënter.”