Wil jij een internationale vriend?

Erasmus School of Economics (ESE) start na de zomer een ‘buddy programme’. IBEB studenten kunnen voor een week ‘vriend’ worden van een internationale student. EM vraagt studenten of zij het maatje van een internationale student willen zijn. En wat ze dan zouden gaan doen?

Hubert de Nie, tweedejaars IBEB

“Nou, ik heb er over nagedacht, maar volgend jaar ben ik derdejaars. Dan heb ik geen zin om eerstejaars IBEB studenten de weg te wijzen. Bovendien houd ik me dan bezig met de EFR en ik ga werken bij SIR, de Stichting Intermediair Rotterdam. Daarnaast leer ik, via de EFR, nieuwe studenten toch wel kennen.

Het initiatief vind ik wel goed. Ik zou het alleen anders aanpakken. De studenten worden nu één op één gekoppeld. Het lijkt mij onmogelijk om 120 studenten te vinden voor alle internationale studenten. Enfin, als ik me wel zou hebben aangemeld, dan zou ik hen de leukste kroegen en mooiste clubs van Rotterdam laten zien, zoals Club Vie.”

Lisa Barendse, tweedejaars IBA

“Ik neem geen student op sleeptouw, want ik heb zelf een ‘maatje’ nodig van de zomer. Ik ga in augustus namelijk als exchange student naar Noorwegen. Als het goed is, krijg ik daar een buddy aangewezen. En daar zou ik heel blij mee zijn, want ik ben nu al zenuwachtig. Ik weet niets van hoe dingen in Noorwegen werken. Zo’n ‘vriend’ zou mij met de stomste dingen moeten helpen, zoals met het kopen van een simkaart of een buskaart. Het belangrijkste van een buddyprogramma is een warme ontvangst. Ik hoop dat mijn maatje, of misschien is het een groep vrienden, mij laat thuis voelen in Noorwegen.”

Tina Peeters, eerstejaars bedrijfskunde

“Alleen voor economiestudenten?! Jammer. Ik zou mij wel willen opgeven. Ik vind het leuk om met mensen om te gaan en om kennis te maken met andere culturen. Het is leuk om te leren van een cultuur. Het maakt mij niet uit welke. Waar ik hen mee naar toe zou nemen? Waar ze zelf zeggen behoefte aan te hebben en waar ze hulp bij nodig hebben. Ik zou hen sowieso een rondleiding over de campus geven. Ook zou ik hen gidsen door Rotterdam, maar ik ken de stad niet zo goed. Ik woon zelf nog in Brielle.”

Wil jij een internationale vriend? (kopie 1)

Erasmus School of Economics (ESE) start deze zomer een ‘buddy programme’. IBEB studenten kunnen  ‘maatje’ worden van een internationale student. EM vraagt studenten of zij het maatje van een internationale student willen zijn. En wat ze dan zouden gaan doen?