De Stichting Intermediair Rotterdam, beter bekend als de SIR, deelde dinsdag en woensdag ijsjes uit op de campus als promotieactie. “We willen mensen gewoon een leuke dag geven.”

De SIR is een stichting die voor de studies rechten, economie en bedrijfskunde collegeverslagen uitgeeft. Via de website kunnen studenten van alle drukbezochte colleges aantekeningen kopen. Op de website raadt het bestuur van SIR aan om de verslagen als ondersteuning, en niet als vervanging van de colleges te gebruiken. Ze zetten hun boodschap kracht bij met slogans als ‘Studeren doe je zelf! SIR helpt mee!’ of ‘Volg de colleges! En gebruik de SIR om ze nog beter te begrijpen.’

In principe is de stichting non-profit, dus ze is niet uit op winst. “En als er geld overblijft, bedenken we een leuke actie zoals de ijskar”, lacht secretaris Wouter Kronenburg. LS