Bloemetje op Secretaressedag?

Werkplekken van secretaresses zijn vandaag gevuld met de geuren en kleuren van een bloemetje. Veel secretaresses worden in het zonnetje gezet op Secretaressedag. Hoe zit dat met de secretaresses op de EUR?

Merel Smit, secretaresse Algemene Bestuursdienst

“Het was een verrassing dat ik vandaag een bos bloemen kreeg. Ik had het verkeerd in mijn agenda genoteerd. Ik vind het lief dat er aan secretaresses gedacht wordt, maar één keer per jaar is wel genoeg. Anders is het niet meer bijzonder. Mijn baas is momenteel op zakenreis in Zwitserland, dus hij heeft het niet persoonlijk overhandigd. Dat heeft zijn collega Jan Goosens gedaan. Toen ik nog voor een vrouwelijke leidinggevende werkte kreeg ik een zeepje van Douglas. Dat is persoonlijker.”

Shirley van Bogaert, secretaresse Bedrijfseconomie

“Ik was op de hoogte van deze dag. Onder andere dankzij de herinneringskaart die wij toegestuurd kregen van de bloemenleverancier. Alle secretaresses hebben een grote bos bloemen gekregen van de afdelingshoofden. Benedict Dellaert heeft ons verrast met een doosje bonbons. Het is een leuke attentie, maar voor mij hoeft het niet per se. Secretaressedag blijft hetzelfde als Moederdag, Vaderdag of Dierendag; waarom zou men alleen gewaardeerd worden op een speciale dag? En daarnaast verdient iedereen toch waardering?”

Maarten Verbrugh, Universitair Hoofddocent Ondernemingsrecht en leidinggevende van het secretariaat.

“Ik wilde de secretaresses wat geven waar zij echt iets aan hadden. Iets anders dan het doorsnee bosje bloemen. Ook wilde ik hen iets speciaals geven, dus ben ik het cadeau zelf gaan uitzoeken. Hiervoor heb ik een half uur in een winkel gediscussieerd met de verkoopster over wat ik geven moest. Uiteindelijk heb ik vier pakketten samengesteld met handcrème, mascara, gezichtsmasker en eau de toilet. De dames konden het wel waarderen. Eigenlijk vind ik Secretaressedag een commercieel bedenksel, maar voor de vrouwen is het leuk. Zij hebben minder uitjes en andere gelegenheden binnen hun werk dan ik bijvoorbeeld. Zo zijn alle secretaresses van het L-gebouw vandaag naar de Euromast. Daarnaast vind ik het belangrijk dat ik ze af en toe complimenteer. Een goede werksfeer is belangrijker dan Secretaressedag.”