Tariq Ramadan reageert ontkennend op de vertaalde citaten die de Gay Krant vorige week publiceerde. Ramadan zou zich kwetsend hebben uitgelaten over homo’s en vrouwen. TV Rijnmond vroeg Ramadan afgelopen zaterdag om een reactie. “Ik heb de rechten van vrouwen altijd verdedigd”, aldus Ramadan.

Tariq Ramadan, de islamitisch denker en gastdocent Burgerschap en Identiteit aan de EUR kwam negatief in het nieuws, nadat de Gay Krant vertaalde uitspraken van Ramadan publiceerde op zijn website. Volgens Ramadan is er in de citaten geknipt, waardoor deze ‘verwrongen of simpelweg onjuist zijn’. De Gay Krant dook in het verleden van Ramadan na een tip van EUR-studenten over harde uitspraken van hem tijdens colleges.

Ramadan beweert dat hij als islamdeskundige al meer dan twintig jaar betrokken is bij discussies en debatten over vrouwen en homo’s. Zo zegt hij: “Ik heb de rechten van vrouwen altijd verdedigd en ik heb homo’s nooit veroordeeld, ongeacht of zij moslim of niet-moslim zijn en ongeacht hun taal of locatie.” Op de website van TV Rijnmond vraagt hij aan iedereen om eerst zijn toespraken te beluisteren op zijn eigen website, www.tariqramadan.com, alvorens een mening te vormen. PJ