Op welk dier lijk jij?

Het thema van de Boekenweek dit jaar is ‘Tjielp, Tjielp, de literaire zoo’. Dus legt EM op de dag dat de Boekenweek van start gaat medewerkers van de faculteit der economische wetenschappen de vraag voor: ‘Op welk dier lijkt u?’

Geoffrey Harteveld, medewerker Onderwijs Service Center Economie

“Zelf zou ik een eigenwijze kater zijn. Zo een die op het hoekje van de bank zit en alles in de gaten houdt. Het grappigste dier vind ik overigens de pinguïn. Die staat heel de dag op een kluitje, alsof staan hun levensdoel is.

Het boek dat ik als laatst gelezen heb? Ik ben nu in ‘Recht op terugkeer’ van Leon de Winter bezig, maar welk boek ik daarvoor gelezen heb, kan ik me niet herinneren. Het was dik en mijn vrouw had het in twee dagen uit. Ach, ik weet het niet meer.

Over het algemeen ga ik altijd wel even in de boekhandel kijken of ze nog een leuke aanbieding hebben tijdens de Boekenweek.”

Charles Hermans, Director University Development, Erasmus School of Economics

“Ik houd van kippen, maar ik ben meer een hond. Omdat het woord ‘trouw’ ermee samenhangt, denk ik. Toch zijn kippen het leukst. Als je een tijdje naar ze hebt gekeken is een studie psychologie overbodig. Maar misschien ben ik nu wel te kippig en zie ik iets over het hoofd. In een kip zit alles. Ze verschilt in feite niet veel van de mens. Mijn ouders hadden vroeger kippen, dus ik ben er mee opgegroeid. Mijn kinderen noemen hun opa en oma dan ook Bomma en Bompa Kip. Nee, zelf heb ik geen kippen.

‘De Prooi’ van Jeroen Smit is het laatste boek dat ik gelezen heb. Ik wist overigens niet dat de Boekenweek deze week al was.”

Osideely Martinus, secretaresse Bestuur en Beleid Economie

“Ik vind mezelf wel een tijger. Ze zijn mooi, en ik kan soms net zo pittig zijn. Maar als ik mocht kiezen, dan zou ik een vogel willen zijn. Dan kan je overal heen. Katten vind ik trouwens het leukst; omdat ze zo lief en knuffelig zijn.

Harry Potter heb ik als laatst gelezen: ‘Harry Potter en de Vuurbeker’. Ik ga geen extra boek aanschaffen tijdens de Boekenweek. Ik lees bijna nooit boeken.” PJ

Geoffrey Harteveld, medewerker Onderwijs Service Center Economie

“Zelf zou ik een eigenwijze kater zijn. Zo een die op het hoekje van de bank zit en alles in de gaten houdt. Het grappigste dier vind ik overigens de pinguïn. Die staat heel de dag op een kluitje, alsof staan hun levensdoel is.

Welk boek ik het laatst gelezen heb? Ik ben nu in ‘Recht op terugkeer’ van Leon de Winter bezig, maar welk boek ik daarvoor gelezen heb, kan ik me niet herinneren. Het was dik en mijn vrouw had het in twee dagen uit. Ach, ik weet het niet meer.

Over het algemeen ga ik altijd wel even in de boekhandel kijken of ze nog een leuke aanbieding hebben tijdens de Boekenweek.”