Harvard gratis vanuit je luie stoel

Studeren aan de beste universiteiten in het buitenland is peperduur. En ja, je moet ervoor op reis. Maar daar komt verandering in. ‘Youtube’ de colleges.

Stel je voor: de beste colleges door ’s werelds beste professoren. Zo vanuit je stoel of je bed. Desnoods met een pizza, een pilsje of een peukje erbij. En zonder je kladblok te hoeven gebruiken: je kan het zo wéér terug kijken.

Academic Earth wordt al steeds groter en ambitieuzer. Je kan er – à la youtube- duizenden verschillende videocolleges volgen van grote professoren.  Universiteiten als Harvard en Yale zijn vertegenwoordigd.  De onderwerpen variëren van de ‘speltheorie’ tot hoe je gelukkig kan leven. En zo zijn er meer sites. Farhad Manjoo, columnist voor het Amerikaanse online tijdschrift Slate, laat zien welke sites er zijn en hoe ze hem bevielen. DR

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.