Studeren aan de beste universiteiten in het buitenland is peperduur. En ja, je moet ervoor op reis. Maar daar komt verandering in. ‘Youtube’ de colleges.

Stel je voor: de beste colleges door ’s werelds beste professoren. Zo vanuit je stoel of je bed. Desnoods met een pizza, een pilsje of een peukje erbij. En zonder je kladblok te hoeven gebruiken: je kan het zo wéér terug kijken.

Academic Earth wordt al steeds groter en ambitieuzer. Je kan er – à la youtube- duizenden verschillende videocolleges volgen van grote professoren.  Universiteiten als Harvard en Yale zijn vertegenwoordigd.  De onderwerpen variëren van de ‘speltheorie’ tot hoe je gelukkig kan leven. En zo zijn er meer sites. Farhad Manjoo, columnist voor het Amerikaanse online tijdschrift Slate, laat zien welke sites er zijn en hoe ze hem bevielen. DR