‘Legaal’ sms’en tijdens college

De mobieltjes blijven tijdens colleges voortaan aan op de Vrije Universiteit in Amsterdam. Sinds vorige week kunnen studenten hier namelijk in de les per sms reageren op stellingen van de docent. Wellicht een ideetje voor de Erasmus Universiteit?

Linda de Vries, derdejaars economie

“Ik vind het een goede manier om tijdens een college reacties uit te lokken. Nu is het behoorlijk stil in de zaal. Volgens mij komt dit omdat mensen angst kennen om voor een groot publiek hun mening te geven. De anonimiteit van het sms’en geeft deze studenten de mogelijkheid om hun mening te geven. Of ik hier zelf ook gebruik van zou maken? Misschien. Het is nu zo dat ik weinig vragen stel tijdens een college vanwege een matige voorbereiding. Het zal er voor mij vooral aan liggen of ik de stelling interessant vind. Ik ga niet bij iedere kwestie mijn mening geven, dat kost me teveel beltegoed.”

Sergy Kravchinko, eerstejaars International Business Administration (IBA)

“Behoorlijk handig zo’n sms-college. Zelf steek ik namelijk niet graag mijn hand op tijdens een college. Misschien heeft dat wel te maken met publieksangst, enfin mijn arm blijft naar beneden. Maar in de toekomst kan de duim dus naar het toetsenboord van het mobieltje en voilà: een mening is gevormd. Enig minpuntje is wel dat het ten koste gaat van je beltegoed. Ik zie het liever als gratis service van de universiteit voor haar studenten.”

Sergy Kravchinko, eerstejaars International Business Administration (IBA)

“Behoorlijk handig zo’n sms-college. Zelf steek ik namelijk niet graag mijn hand op tijdens een college. Misschien heeft dat wel te maken met publieksangst, enfin mijn arm blijft naar beneden. Maar in de toekomst kan de duim dus naar het toetsenboord van het mobieltje en voilà: een mening is gevormd. Enig minpuntje is wel dat het ten koste gaat van je beltegoed. Ik zie het liever als gratis service van de universiteit voor haar studenten.”