Victor ‘Wonderdokter’ Middelkoop heeft vrijdag 13 februari de kwartfinales bereikt van het SBS 6-programma ‘De Nieuwe Uri Geller’.

Wederom was de setting een medische – ditmaal een huisartsenpraktijk, waarin Victor Middelkoop excelleerde. Het bracht hem in de kwartfinale, dankzij massaal sms’ende en bellende fans. Zo blijft de vierdejaars geneeskundestudent aan de EUR in de race om tot de nieuwe Uri Geller gekroond te worden. Dan moet hij zich nog wel ontdoen van vijf concurrenten.

Het was afgelopen vrijdagavond alweer zijn derde act. Ditmaal achterhaalde onder meer door bestudering van de ogen van een aantrekkelijke dame welk woord zij in gedachten had. Niet zo spectaculair als zijn vorige optredens, vond ook de echte Uri Geller, maar de wijze van optreden was zeer overtuigend.

Mooie vrouwen

Dat vindt Middelkoop zelf ook. “Dit soort acts past heel goed bij me. Ik voel me namelijk uitermate op mijn gemak in het gezelschap van mooie vrouwen; dan ben ik in mijn element. Ik denk dat mijn volgende optreden in dezelfde lijn zal liggen. Zeker ook omdat ik naar aanleiding van afgelopen vrijdag veel positieve reacties heb gekregen.”

Vrijdag 20 februari mag de wonderdokter al weer aan de bak. Hij is al druk bezig met het repeteren van de nieuwe act. Heel bedroefd zal Middelkoop niet zijn bij een eventuele uitschakeling. “Ik had op van tevoren op drie optredens gehoopt; alles wat nu nog komt zijn leuke extra’s. En ik kan op mijn CV nu vermelden dat ik de kwartfinales heb weten te bereiken. Dat zal mijn marktwaarde als goochelaar geen slecht doen.” GE

Bekijk Victors optreden van 13 februari