Studenten in de regio Rotterdam die nu nog niet over een OV-chipkaart beschikken, ontvangen deze eind mei. Dit meldt RET-woordvoerder Nicky Jansen na een gesprek tussen de RET en NS afgelopen maandag.

Aanleiding van de bijeenkomst was een enquête die de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) vorige week verrichtte onder studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hier bleek dat één op de drie studenten nog geen kaart had ontvangen, dit ook tot verrassing van de RET. Volgens de NS, verspreider van de kaart, krijgen deze studenten de chipkaart nu eind mei opgestuurd, een maand voordat iedere student in Nederland de in kaart bezit zou moeten hebben.  

Oorzaken

In het gesprek gaf de NS ook een aantal oorzaken voor de slechte verspreiding. Zo bleek er onverwacht een grotere groep van studenten te zijn die in Rotterdam studeert, maar buiten deze regio woont. Daarnaast waren veel adressen van in Rotterdam woonachtige studenten niet bij de IB-groep bekend. Op basis van de IB-groep informatie stuurde de NS deze kaarten naar het ouderlijk huis van de studenten. Daarom wisten veel van deze studenten op donderdag 29 januari nog niet dat ze een OV-chipkaart al hadden ontvangen.

 

De groep van kaartloze studenten reist nu met een sleutelkaart om de Rotterdamse metropoortjes te openen. Volgens Jansen blokkeert de NS deze sleutelkaart zodra de studenten eind mei hun OV-chipkaart krijgen. Op de sleutelkaart staat een persoonlijke code waarmee de NS na kan gaan of de student inmiddels over een OV-chipkaart beschikt. JL