06-02-09 Een week na het afscheid van de strippenkaart in de Rotterdamse metro beschikt een op de drie Rotterdamse studenten nog niet over een studenten OV-chipkaart. Dit tot verrassing van de RET, zo blijkt nu.

Het bedrijf stelt de vraag waarom de enquête van de Landelijke Studenten Vakbond zoveel kaartloze studenten opleverde op de dag van de invoering. Volgens RET-woordvoerder Nicky Jansen lag dit aan verkeerde informatie van de NS, de verspreider van de pas onder studenten. “De informatie die wij van hen kregen, gaf lange tijd aan dat de verdeling vlot verliep. Pas met de deadline van 29 januari in zicht bleek opeens dat er problemen waren met de distributie. Voor ons was het te laat om studenten te waarschuwen.”

 

Het bleek dat de NS zich vooral vergiste in het grote aantal mensen dat buiten Rotterdam woont, maar hier studeert. Waar de communicatie tussen de NS en RET fout ging, kon Jansen niet zeggen. Maandag 9 februari vindt er een gesprek tussen beide partijen plaats. Dan wordt ook gekeken binnen welke termijn de kaartloze studenten alsnog hun OV-chipkaart ontvangen. JL