Koning winter regeert nog stevig op enkele kamers in de tweede en derde verdieping van het L-gebouw. De reden: de verwarming werkt niet op de kamers in de buurt van de toiletten.

Dit blijkt uit een rapport van het Erasmus Facilitair Bedrijf geschreven op 9 december 2008. De oorzaak van de defecte verwarming? “Nog niet bekend”, vertelt Ronald van Schuit, medewerker bij de technische dienst. Hij geeft aan dat er naar aanleiding van het rapport meetapparatuur in de koude kamers is geplaatst. “Met de meetgegevens hopen wij het probleem te achterhalen. Nadeel is wel dat het meten een traag proces is. We weten pas rond 30 januari de precieze oorzaak van de defecte verwarming.”

Voor EUR-medewerkster Brenda Grashoff zou dit een nog langer verblijf betekenen in haar eigen winterparadijs, genaamd kamer L2-22. In haar kamer ligt de temperatuur al meer dan een maand rond de tien graden. “Ik hoef nog geen handschoenen aan, maar een dik vest is nu wel nodig. Je zit toch vaak stil als je werkt.”

Enige navraag leert dat het lot van de medewerkster niet bekend was bij de technische dienst. Wat blijkt: de servicedienst van het facilitaire bedrijf was vergeten om Grashoffs klacht van 28 november 2008 door te geven aan Van Schuit en consorten. De technisch medewerker belooft nu direct een monteur naar kamer L2-22 te sturen. JL