Studenten die op internet poker spelen om wat bij te verdienen, moeten rekening houden met vragen van de Belastingdienst. Afgelopen najaar heeft de fiscus al een aantal grootverdienende pokeraars op de vingers getikt.

In Nederland moeten aanbieders de kansspelbelasting inhouden, maar wie pokert op een buitenlandse goksite moet zelf 29 procent belasting betalen over de winst. Kansspelbelasting geldt alleen voor prijzen boven de 454 euro en hoeft slechts betaald te worden als de gewonnen prijs per kansspel groter is dan de inleg. De belasting wordt betaald over het verschil tussen winst en inleg.

 

De Belastingdienst heeft enkele tientallen pokeraars getraceerd die de fiscus nog geld verschuldigd zijn. Zij hebben aangiftebiljetten toegestuurd gekregen. Na de grote vissen wil de Belastingdienst ook de minder verdienende internetpokeraars opsporen. HOP