Vijfdejaars rechtenstudent Erik Van Halem is de eerste winnaar van de EM-verkiezing Huisgenoot van het Jaar. De student woont in Skadihuis ‘Elysion’ aan de Willem Buytewechstraat 177 en wint met zijn huis een etentje op de ‘SpiesenBoot’.

Nietsvermoedend speelt Van Halem een potje poker met zijn huisgenoten. Allen kijken hem grijnzend aan, want elk moment kan de bel gaan. Het moment daarop wordt hij verrast door Erasmus Magazine, want hij is verkozen tot Huisgenoot van het jaar 2008.  

Beduusd neemt Van Halem de dinercheque en bokaal in ontvangst. Hij was er niet van op de hoogte dat zijn huisgenoten hem hadden genomineerd. “Ik dacht dat we gewoon gingen pokeren vandaag, dus dit had ik totaal niet verwacht. Echt te gek.”

Voor Van Halems huisgenoten was het duidelijk dat hij moest winnen, omdat hij tosti’s en spekkoek maakt, altijd in is voor een dvd van Buurman & Buurman en alle dvd’s op kleur sorteert. Gek is hij ook, want hij trakteert het huis regelmatig op operagezang met bijbehorende strakke moves en ooit schreef hij de naam van het huis op de muur met een salamiworst en in slagroom op het tapijt.   

Alle bewoners van huize Elysion

Van Halem kreeg vijf nominaties, maar hij was niet de enige. ‘Huisoudste’ Rakker van Huize Heemraad werd even vaak genomineerd door zijn baasjes. Deze viervoeter krijgt van Erasmus Magazine daarom een eervolle vermelding en als troostprijs een lekker bot. Ook Pim van Hees was een van de kanshebbers, want volgens zijn huisgenoten is hij schoon, kookt hij lekker en zorgt voor sfeer. Als vrouwelijke huisgenoot was Eveline ‘Kip’ Braber een van de favorieten. Zij weet wat er in de aanbieding is, knipt bonnetjes uit en smeert toastjes met kruidenkaas als je er helemaal doorheen zit. JL

In samenwerking met Brandweer Rotterdam-Rijnmond biedt Erasmus Magazine alle genomineerde huizen rookmelders aan. De eerste 200 inzenders krijgen een rookmelder. De actie loopt tot 15 januari 2009.

Klik op logo voor meer informatie over brandveiligheid.