Om op de lancering van de nieuwe online magazine Duurzame Student wat extra aandacht te richten, is een slimme truc bedacht. De student die de beste slagzin maakt die begint met “Duurzaamheid is…” wint een jaar lang gratis bier.

De nieuwe website richt zich op universitaire en hbo-studenten die “iets willen met duurzame ontwikkeling”. Daarom wordt duurzaamheid benaderd vanuit de belevingswereld van de student. Zo staan er stage-ervaringen, shoproutes en allerlei tip om verantwoord te consumeren op.

Aan de rubrieken Shoppen, Eten&Drinken, Wonen, Stage&Vrijwilligerswerk en Carrière dragen studenten zelf bij. Want zowel de makers als de doelgroep zijn studenten. Achter dit online platformzit het studentennetwerk voor een duurzame toekomst Morgen. Met financiële steun van het VSBfonds en Stichting Haëlla hebben zij de site opgezet. MM