Aanstormende afgestudeerden en starters werken het liefst bij het rijk. Gaat dit ook op voor EUR-studenten?

 

Een sportief 2009

Buikdansend, krav maga’end of toch maar gewoon squashend het nieuwe jaar in? Het kan allemaal. Met ingang van 2009 is er weer een nieuw aanbod van (sport)cursussen in het Sportcentrum van de Erasmus Universiteit. Reden voor de studenten om de sportschool in te duiken?

Elena Balan en Raral Krajewski, derdejaars IBA:

Raral: “Leuk zo’n nieuw cursusaanbod, maar ik weet niet waar ik de tijd vandaan moet halen om te gaan sporten. Ik zit nu in het derde jaar van mijn studie en volg een stage bij een bedrijf. Daarnaast doe ik ook nog aan zwemmen en dat kan je nou eenmaal niet hier in het sportcentrum doen. Ik denk dat de nieuwe sportcursussen vooral ideaal zijn voor eerstejaars en- tweedejaars; die hebben er genoeg tijd voor. Toch zitten er wel een aantal mooie dingen in het nieuwe assortiment.” Vragend aan Elena: “Buikdansen, is dat niet iets voor jou?”

Elena, lachend: “Nee, daar ben ik te lui voor. Sporten is niets voor mij, zeker niet als je er speciaal een sportkaart voor moet kopen. Ik vind dat mijn geld niet waard.”

Vincent van Rooijen, derdejaars fiscaal recht:

“Ja, ik vind het wel mooi dat er weer een nieuw cursusaanbod is. Als ik het zo bekijk, lijkt vooral de Israëlische vechtsport krav maga me interessant. Dat is toch iets wat je niet bij iedere sportschool terugziet. Of ik me er ook voor ga inschrijven, moet ik nog even bekijken. Op dit moment ga ik al drie per week naar de sportschool om te fitnessen. Voor mij als student is dit bij het sportcentrum van de Erasmus Universiteit veel goedkoper dan bij een ‘normale’ sportschool. Daarnaast is de sporthal voor mij lekker dichtbij. Ik woon namelijk in Kralingen.”

Nina Kijzer, eerstejaars international business:

“Ik ga zelf wel naar een sportschool, maar deze ligt in Alphen aan de Rijn. Ik woon namelijk nog thuis en dan is het voor mij onhandig om hier in het sportcentrum van de Erasmus Universiteit te sporten. Ik heb ook niet echt de behoefte om bijvoorbeeld na een college even wat uurtjes stoom af te blazen in de gym. Mij zie je eerder in de koffiebar rondhangen om bij te komen van een zwaar college.”