Het is de uitkomst voor studenten die niet graag 200 meter willen lopen: de tuktuks die deze week op en neer pendelen tussen metrostation Kralingse Zoom en de EUR. Dit allemaal ter promotie van de Erasmus Recruitment Days 2009.

Tot en met vrijdag 9 januari kunnen studenten zich inschrijven voor dit bedrijfsevenement. Met deze ‘sociale’ actie wil de organisatie hen op de valreep overhalen om zich aan te melden.

Tuktukchauffeur Willem Russell denkt dat wel gaat lukken. “Gisteren en eergisteren reden er nog niet zoveel studenten met ons mee. Maar als je kijkt naar vandaag, zat de taxi continue vol.”

Wat wellicht ook helpt, is de wekfunctie van de taxi voor studenten met een ochtendhumeur. Het autootje mag er dan schattig uitzien, het haalt een topsnelheid van negentig kilometer per uur. Russell: “Je ziet wel dat de studenten het een heftig ritje vinden.” JL