De buluitreiking van de masteropleiding Health Economics, Policy & Law werd een bijzondere middag voor de 22-jarige excellente studente Igna Bonfrer. De studente kreeg vrijdag 12 december van de Erasmus Universiteit als gebaar een beeldje van de filosoof Erasmus. De afgestudeerde ontving dit cadeau vanwege haar inspanningen voor de universiteit.

Behalve dat Bonfrer cum laude was geslaagd voor zowel haar bachelor- als masteropleiding, deed de studente ook veel buiten haar opleiding. Zo was ze lid van de Universiteitsraad en had zij een aantal jaren gewerkt als studentassistent bij de sectie gezondheidsrecht van het instituut Beleid & Managment Gezondheidszorg. Toch had Bonfrer niet verwacht dat ze op deze manier geëerd zou worden. “Ik vind dit een hele leuke manier om de Erasmus Universiteit te herinneren.”

Veel van haar medestudenten vroegen zich af waar Bonfrer de tijd vandaan haalde voor al haar studieactiviteiten buiten de opleiding. Volgens Bonfrer kon ze tijd vrij maken, omdat ze deze dingen simpelweg leuk vond om te doen. “Ik heb deze studieactiviteiten nooit als belastend beschouwd.”

Momenteel volgt de afgestudeerde een opleiding aan de universiteit van Oxford. Of ze ooit nog naar Rotterdam terugkomt, weet de studente nog niet. Toch kan het cadeau van de Erasmus Universiteit wellicht een rol spelen. “Het laat weten dat ik altijd naar de universiteit kan terugkomen”, aldus Bonfrer. JL