EUR-medewerker Vitaal?

Met de pilot Erasmus Vitaal wil de EUR haar medewerkers aan het bewegen krijgen. Een gezonde levensstijl zorgt namelijk ook voor meer productiviteit op de werkvloer. Geïnteresseerde medewerkers kunnen zich opgeven voor een healthcheck, om daarna een persoonlijk bewegingsprogramma samen te stellen. Hoe denkt de EUR-medewerker over de healthcheck?

Raimond Geluk (45), hoofd archiefbeheer

“Ik heb mij niet opgegeven voor de healthcheck, omdat ik niet het gevoel heb dat ik het nodig heb. Ik sport drie keer per week op de EUR en daarnaast fiets ik nog één ochtend in de week. Het enige wat ik misschien te horen zou krijgen is dat ik twee kilo te zwaar ben, maar dat weet ik zelf ook al.

Ik vind het initiatief van Erasmus Vitaal op zich goed, alleen vraag ik mij af of de mensen die het echt nodig hebben wel bereikt worden. Daarnaast zijn er in het sportcentrum veel begeleide sporturen weggevallen. Als mensen na de check besluiten om aan het vervolgtraject mee te doen en een trainingsschema op te stellen, is het maar de vraag of dit schema wel nageleefd kan worden. Er wordt dus geprobeerd een hoop mensen te enthousiasmeren om meer te gaan sporten, maar is die mogelijkheid er wel?”

(kopie 1)

Cora Boele (55), communicatieadviseur

“Ik heb al meegedaan aan de healthcheck en gelukkig mankeer ik niets. Wel werd mij geadviseerd om mijn ogen opnieuw te laten testen en een andere bril aan te schaffen, maar dat was het enige. Ik heb me gelijk aangemeld voor het vervolgtraject. In principe beweeg ik al voldoende, want ik fitness één keer per week en ik fiets iedere dag 6,5 kilometer heen en terug naar mijn werk. Maar het lijkt me leuk om naast het fitnessen nog te gaan tennissen of om yogalessen te volgen.

Het is een goed initiatief van de EUR, aangezien de medewerkers over het algemeen allemaal een zittend beroep hebben. Het is een goede manier om mensen meer in beweging te krijgen.”

(kopie 2)

Jan van der Snee (57), medewerker specialistische beleidsondersteuning

“Ik ben gevraagd om als proefpersoon te fungeren voor de healthcheck en dat heb ik gedaan. Het bleek goed te zijn dat de check eerst getest werd, want tijdens de fietsproef begaf de fiets het. Maar de uitkomsten waren wat mij betreft voldoende toereikend. Ik doe aan hardlopen en kanoën. Ook fiets ik iedere dag naar mijn werk en weer terug, dus ik had me niet zo’n zorgen over de uitslag gemaakt. Het leek mij wel leuk om een les tai chi en yoga te proberen, dus dat ga ik binnenkort doen. Daar ga je tenminste niet zo van zweten!

Veel mensen doen de healthcheck om te kijken of alles nog naar behoren functioneert, hier lijkt mij niets mis mee. En een werkgever is er natuurlijk bij gebaat dat de werknemer zich goed voelt.”