Studie goed georganiseerd?

De opleiding bedrijfskunde aan de EUR staat bij zowel de studenten als de professoren op nummer 1 in de jaarlijkse Elsevier-enquête. Wat vind de EUR-student van zijn of haar studie?

Marc Vergroesen (22), vierdejaars bedrijfskunde

“Ik heb bewust voor bedrijfskunde aan de EUR gekozen, omdat deze studie vier jaar geleden al goed aangeschreven stond. Ik ben erg tevreden over de organisatie. Er is heldere communicatie binnen de faculteit en de studievereniging organiseert veel interessante dingen. Het enige minpuntje dat ik kan bedenken, is dat het niveau van de bachelor wat omhoog mag, zodat die beter aansluit op de masters. Van de docenten vind ik vooral professor Van Nunen erg goed. Hij heeft veel ervaring uit de praktijk, is vriendelijk en hij kan over de saaiste onderwerpen boeiend vertellen.”

Linda van Leeuwen (21), derdejaars rechten

“Ik vind mijn studie pittig, maar hij bevalt nog steeds goed. Het onderwijs is allemaal redelijk goed geregeld. Behalve misschien de organisatie rondom de creditopdrachten. Het is lastig uit te leggen, maar de manier van nakijken en punten toekennen is een beetje krom. De docenten vind ik allemaal goed. Ik zit hier nog steeds, dus dat is een goed teken!”

Cedric van den Heuvel (20) en Jeroen de Jong (21), beiden eerstejaars psychologie

“Wij zijn natuurlijk pas zes weken bezig, maar we hebben het erg naar ons zin. Wat we nu wel al gemerkt hebben, is dat de lesstof uit de colleges van het eerste blok slecht aansloten bij de werkgroepen en de toets die we gehad hebben. Het college over overtuigingskracht was heel leuk, maar daar heb je verder niet echt veel aan. Een groot pluspunt van de studie psychologie is dat er zoveel vrouwen zijn.”