Hoonaz Ghari (25), bezig met scriptie voor Nederlands recht

“Ik vind Rotterdam best een goede uitgaansstad. Als ik wil dansen ga ik naar Club Vie of Of Corso, maar in de Oude Haven is het ook gezellig als je alleen wat wilt drinken. Vroeger dronk ik wel veel bier, daar heb ik een bierbuik aan over gehouden! (lacht) Maar ik ben overgestapt op rose, met veel water tussendoor zodat ik niet zo’n last heb van een kater. Mijn vriend betaalt meestal als we uitgaan, maar ik denk wel dat we met z’n tweeën al gauw aan de 100 euro zitten.”

Uitgaan in Rotterdam: 7

Het gratis stadsmagazine NL10 hield deze maand Het Grote Uitgaansonderzoek. Wat blijkt? Rotterdammers drinken het minste bier, zijn de grootste thuisblijvers en geven het uitgaansniveau in hun stad gemiddeld een 7. Daarnaast zegt 70% zelden of nooit een kater te hebben. Hoe braaf is de EUR-student tijdens het uitgaan?

Robbert Palm (18), eerstejaars Nederlands recht 

“Ik ga één of twee keer per week uit en dan meestal naar Of Corso. Ik vind de mensen die daar komen gezellig en als ik uitga wil ik kunnen dansen, dat kan in de kroeg niet.

Eigenlijk drink ik altijd bier, behalve als ik moet rijden natuurlijk. Gemiddeld geef ik 30 euro uit per avond. Heel af en toe heb ik een kater, maar dat is vooral als ik de volgende dag vroeg op moet. De uitgaanscultuur vind ik wel oké in Rotterdam.”

Ivanka van Delft (21) vierdejaars Psychologie

“Als ik uitga, zo’n één keer per week, dan ga ik echt om te dansen. Daarom kun je mij meestal vinden in Rotown, De Beurs en Of Corso. Ik drink eigenlijk altijd wijn en probeer niet meer dan 20 euro uit te geven. Ik geloof niet dat zoveel mensen nooit een kater hebben, dat is gewoon grootspraak. Zelf ben ik altijd wel een beetje brak als ik uit ben geweest. Het nadeel aan Rotterdam als uitgaansstad is dat alles ver bij elkaar vandaan ligt en dat er op donderdag, toch een echte studentenavond, weinig te doen is. Daarom ga ik ook wel eens naar Den Haag om te stappen.”

Naoufal Chhayra (21) eerstejaars bestuurskunde

“In Rotterdam ga ik meestal naar de Maassilo, Thalia Lounge of Off Corso. Daar wordt goede muziek gedraaid en sinds er niet meer gerookt wordt is het alleen maar beter geworden. Maar ik kom uit Zoetermeer en daar ga ik meestal naar Club Players. Het grote verschil met Rotterdam is dat het publiek in Zoetermeer veel jonger is. Ik geef op een avond ongeveer 60 euro uit en drink meestal whisky met cola. Van de vijf avonden dat ik ga stappen heb ik misschien één keer een kater.”