De verbeterde dienstverlening van de IB-Groep in Groningen stemt studentenvertegenwoordigers tevreden. Tijdens het officiële overleg dat belangenorganisaties ISO en LSVb deze week voerden met minister Plassterk, complimenteerden zij hem met de snelheid waarmee de dienstverlening van beurzenverstrekker IB-Groep is verbeterd.

“Maar we hopen wel dat u een vinger aan de pols houdt, want bij ons rechtsbureau komen nog regelmatig klachten binnen”, zei ISO-voorzitter Hidde Terpoorten. “Verder hopen we dat de IB-Groep de correspondentie een beetje moderniseert. De kans dat een enveloppe zoek raakt in een studentenhuis is vrij groot. Met een simpele e-mail is dat probleem opgelost.” Volgens minister Plasterk is de IB-Groep zich daarvan bewust. “De komende jaren wordt de correspondentie verder gedigitaliseerd. Niet alleen omdat het doeltreffender is, maar ook uit kostenoverwegingen.”

Tevens stuurde Plasterk onlangs een brief naar de Tweede Kamer waarin hij liet weten dat studenten die de komende drie jaar meer verdienen dan 13.200 euro per jaar straks niet langer de kosten van hun OV-kaart hoeven te vergoeden. Dat scheelt studerende grootverdieners dus 947 euro per jaar. Alleen het bedrag boven de bijverdiengrens wordt nog teruggevorderd.

Ook met deze versoepeling van de bijverdienregels heeft de ministereen goede beurt gemaakt bij de twee belangenorganisaties. Hiermee gaat namelijk een lang gekoesterde wens van de studentenbonden in vervulling: vooral voor studenten die een paar euro over de limiet gingen, was de regeling immers erg zuur. MM/HOP