Op de eerste algemene alumnidag op 8 november kreeg de campus er een kunstwerk bij. Het door een Chinese kunstenaar vervaardigd beeld van Erasmus werd onthuld door een van de oudste nog levende alumni van de EUR, I.E. Batenburg.

Onder ruime belangstelling van voornamelijk alumni, werd zaterdag rond het middaguur het Erasmus-beeld onthuld. Het bronzen kunstwerk is aan de universiteit geschonken door J.J. Spanjer, de president van de VMI Group uit Epe. Zijn zoon studeerde drie jaar geleden af als econoom aan de Erasmus Universiteit. Tijdens die plechtigheid viel Spanjer senior een beeld van Erasmus op, dat bleek te zijn vervaardigd uit polystyreen. Dat vond de CEO van de Epense autobandenfabriek een universiteit onwaardig. En dus liet hij in China een bronzen variant vervaardigen.

Batenburg verrichtte de plechtigheid met zichtbaar veel genoegen. Aanvankelijk zou Batenburg gezelschap krijgen van een andere oude alumnus, P. van Zuuren, maar die had elders verplichtingen. De bedoeling van deze Erasmus is dat iedereen zich spontaan met de creatie kan laten vereeuwigen. GE

1. Donderdag: Erasmus is uit China gearriveerd en rust wat uit op het gras.

2. Donderdag: Erasmus hangt in de touwen om op zijn sokkel te worden geplaatst.

3. Vrijdag: Omdat pas zaterdag het beeld zal worden onthuld, is Erasmus verpakt in een blauwe plastic ‘boerka’.

4. Zaterdag: De regenjas van Erasmus is verruild voor een rood doek.

 
5. Alumnus Batenburg heeft Erasmus onthuld.