Rotterdam is Unicefstad van 5 november 2008 tot en met 20 november 2009. De aftrap voor EUR-studenten is op 24 november tijdens de EFR-Charity Game.

De Charity Game wordt georganiseerd door de Economische Faculteitsvereniging Rotterdam (EFR). In drie dagen buigen dertig topstudenten zich in groepjes van zes over een case die Unicef aanlevert. In het kader van Rotterdam Unicefstad willen de EFR en Unicef van de studenten onder andere horen hoe zij het beste leden kunnen werven tijdens evenementen als de Rotterdam marathon, Dunya-festival of het Zomercarnaval.

Een ander deel van de case gaat over hoe de bekendheid van Rotterdam als Unicefstad het beste gerealiseerd kan worden. Unicef zet zich bijvoorbeeld ook in voor de rechten van kinderen in Rotterdam en dat weten veel mensen niet. Op basis van trainingen door bedrijven komen de teams tot een oplossing, die Unicef in het komende jaar zal toepassen.

De EFR-Charity Game wordt geopend met een congres om studenten op de hoogte te brengen van het belang van Unicef. Sprekers zijn onder andere Jan-Willem Hoogeweegen (Hoofd  Marketing & Communicatie Unicef Nederland), hoogleraar Kinderrecht Rolanda Oostland en Bram van Ojik (Directeur Inspectie Ontwikkelingssamenwerking en Beleidsevaluatie). Het congres wordt geopend door rector magnificus Steven Lamberts.

Tijdens het congres zal ook een veiling plaatsvinden. Veilingstukken zijn onder andere gesigneerde voetbalshirts van Ajax en Feyenoord en ook kan er geboden worden op een jaar lang je foto groot in de C-hal. LS

Congres: 24 november, 13.15 uur in zaal B-5