Dinsdagmiddag 11 november konden EUR-medewerkers kennismaken met Fitness, Pilates, Spinning en Yoga. Doel is medewerkers meer laten bewegen voor een ‘vitaler’ leven.

Negen vrouwelijke EUR-medewerkers maken zich in de Trainingszaal van het sportgebouw op voor een uurtje Pilates. Even later ligt iedereen op een matje. Uit de speakers klinkt dromerige muziek. De bewegingen zijn sierlijk en moeten worden uitgevoerd met gestrekte tenen. Yolanda Hofman van de HR-afdeling en Ineke Enderman van ICT puffen uit na de les. “De oefeningen zijn zwaarder dan je denkt, maar leuk was het wel. Zeker voor herhaling vatbaar”, aldus het tweetal.

Voor aanvang van de yogales in de dojo worden extra matjes gehaald. De animo is met tien geïnteresseerden namelijk groter dan verwacht. Loopbaanadviseur Dorianne van Schaijk vond de les ontspannend. “Zo ontspannend zelfs, dat ik aan het eind bijna in slaap viel”, lacht ze.

Fitness is tussen half een en half twee het minst in trek met slechts twee aanmeldingen. Eén daarvan is Nicole Groen, medewerker webteam. Ondanks dat ze bijna dagelijks veertig kilometer fietst, wil ze graag extra calorieën verbranden. De fitnessinstructeur adviseert haar daarom gebruik te maken van de loopband en het roei- en langlaufapparaat, omdat je daar al je spieren mee gebruikt. Groen ziet zichzelf wel in het zweet werken in de mooie en geavanceerde ruimte, zoals ze de fitnesszaal noemt.

Op 20 november vond een tweede introductiemiddag plaats waar medewerkers naast de eerder genoemde sporten ook kennis konden maken met aerobics en squash. De middagen zijn onderdeel van de pilot Erasmus Vitaal. LS