Op 3, 4 en 5 november 2008 kwamen in totaal zo’n 900 kleuters van lokale basisscholen met hun teddybeer naar het Teddy Bear Hospital in Rotterdam.

In dit berenziekenhuis traden ruim 275 geneeskundestudenten van het Erasmus MC op als dokter en deden hun best om de teddyberen te onderzoeken en weer beter te maken. De kinderen mochten zelf bedenken wat hun beren mankeerden, wat varieerde van een gebroken staart tot hoofd- of buikpijn.

Het doel van het project is dat kinderen enerzijds een beter idee krijgen van de activiteiten in een ziekenhuis. Anderzijds worden studenten getraind in de omgang met kinderen. Ook proberen de studenten op deze manier de angst die kinderen soms hebben voor het ziekenhuis te verminderen.

Het Teddy Bear Hospital is één van de projecten van de Rotterdamse afdeling van IFMSA-NL (International Federation of Medical Students’ Associations). Deze wereldwijde organisatie van geneeskundestudenten is actief in meer dan negentig landen en houdt zich bezig met het promoten van ‘Global Health’. MK