Blauwe burka op campus

Vandaag is op de Woudesteincampus een heel speciaal kunstwerk geplaatst dat op de Alumnidag op 8 november officieel zal worden onthuld. Wat, o wat zit er in de blauwe verpakking?

Het doet nog het meest denken aan een figuur in een regenbestendige boerka. Maar wie zich de contouren onder het plastic enkele minuten op zich laat inwerken, kan maar tot een conclusie komen over welke figuur onder de verpakking verscholen zit; en dat is niet Sinterklaas. Ook is het niet een fontein van Turks mozaïek, zoals lid van het College van Bestuur Kees van Rooijen opperde.

Vanzelfsprekend weet Van Rooijen, met campuszaken in zijn portefeuille, heel goed wie straks uit de blauwe kingsize vuilniszak zal herrijzen, maar voor de officiële onthulling wil hij niet dat dit wereldkundig wordt gemaakt. Vandaar dat pas maandag op deze plek de digitale onthulling van deze circa twee meter hoge, in China vervaardigde kunstuiting te bewonderen zal zijn. GE

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.