Een echte Indiase maaltijd en een rugbywedstrijd tussen twee ‘jonge hondenteams’. Op een lekkere en leuke manier zamelde masterstudent Robert Zuurbier op 4 november geld in voor Children’s Day in India.

In het verbouwde clubhuis van de Rotterdamse Studenten Rugby Club (RSRC) wordt in de keuken hard gewerkt om voor zeventig man een Indiase dhaal te bereiden. Voor vijftien euro krijgen de bezoekers van het charity dinner een heerlijk bordje rijst met bonensaus. Dit geld gaat naar Children’s Day, een evenement voor twaalfhonderd Indiase kinderen in Jaipur, georganiseerd door AIESEC. Op deze dag kunnen kinderen meedoen aan een mini-Olympische Spelen, een talentenshow en tekenwedstrijd.

Zuurbier steunt dit evenement op 14 november, omdat hij het belangrijk vindt dat Indiase kinderen voor een dag onbezorgd kunnen spelen en plezier maken. Tijdens zijn stage op een school voor gehandicapte kinderen heeft hij gemerkt hoe somber hun leven kan zijn. “Deze kinderen hebben minder rechten dan in Nederland en worden soms misbruikt. Dat heeft diepe indruk op me gemaakt en daarom wil ik door middel van het diner mijn steentje bijdragen aan het evenement”, legt de student International Public Management & Policy uit. 

Naast de Indiase maaltijd konden de bezoekers ook de uitslag van de wedstrijd voorspellen. De helft van de inleg komt ten goede aan Children’s Day. In totaal heeft Zuurbier dinsdag 1150 euro opgehaald voor de kinderen in Jaipur. LS