Op zaterdag 18 oktober is de Rotterdamse Studenten Rugby Club Nederlands Kampioen tramtrekken geworden op de Coolsingel in Rotterdam. Met elf man trokken zij het snelst een 40 ton wegende tram over een afstand van 25 meter.

Vanzelfsprekend had het rugbyteam geen tram tot zijn beschikking; dus moesten de mannen creatief zijn om voor het evenement te oefenen. “We hebben een Volvo op de handrem gezet en omstebeurt geprobeerd deze vooruit te trekken”, meldt teamcaptain Gijs Spijkers. Dit bleek een goede training te zijn, aangezien zij in een spannende finale van de Rozenburgse Harkers wonnen. “Na de halve finale kregen we maar een halve minuut de tijd om bij te komen, en ons op te laden voor de finale; terwijl het andere team al tien minuten had uitgerust. We hebben snel onze handen opnieuw met talkpoeder ingesmeerd en gelukkig hadden we nog genoeg kracht om de finale te winnen.”

De winnaars ontvingen een grote bokaal. Bovendien wordt uit hun naam een bedrag van 500 euro aan een, van tevoren bepaald, goed doel geschonken.

De wedstrijd was onderdeel van een promotiecampagne van het Rotterdamse openbaar-vervoerbedrijf RET. Volgend jaar wil de RET proberen om er een internationaal evenement van te maken, door buitenlandse ploegen uit te dagen.

Teamcaptain Spijkers vond de hele dag ‘supergoed georganiseerd’ en wil volgend jaar zeker weer meedoen. “Het was een goede manier van teambuilding. Ondanks de trillende benen na afloop en twee dagen pijn aan onze handen, komen we volgend jaar terug om onze titel te verdedigen.” MK