Geen tassen meer in UB

In de UB mogen vanaf 20 oktober tassen niet meer in de mandjes meegenomen worden. Voorheen mocht dit nog wel, mits de tas niet uit het mandje stak.

Om studenten op de nieuwe regel te wijzen heeft Bibliothecaris Paul Soetaert vorige week extra portiers ingezet. De regel is verscherpt, omdat het door drukte steeds rommeliger werd in de bibliotheek, merkte Hoofd Gebruikersondersteuning Ineke van der Kramer. “In september en oktober is het drukker dan normaal waardoor studenten vaker tassen en etenswaren mee naar binnen nemen. ’s Morgens worden wij geconfronteerd met de rommel van een dagje studeren.”

De plotselinge wijziging van het beleid leidt met sommige studenten tot discussies, maar Van der Kramer hoopt dat vanaf volgende week iedereen aan de nieuwe regels gewend is en dat er nog maar één portier nodig is.

Lees hier de nieuwe regels.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.