De Rotterdam School of Management, Erasmus University, is op 9 oktober een Master in Islamic Financial Management gestart in Libanon. Hiermee wil RSM onder andere naamsbekendheid krijgen in het Midden-Oosten. Lees verder

RSM organiseert de master samen met de Ecole Supérieure des Affaires (ESA), een business school in Libanon. Met de opleiding zet RSM een eerste stap in het Midden-Oosten als aanbieder van deeltijd masters in financieel management, human resource management en transport & logistiek. De naamsbekendheid moet in de toekomst ook meer studenten uit het Midden-Oosten naar de EUR trekken.

Aan de achttien maanden durende opleiding zijn 23 high potentials begonnen. Zij leren de basis van het financiële denken en tegelijkertijd hoe zij dit denken het beste kunnen toepassen op de Islamitische markt. Handel op deze markt gaat in overeenstemming met de sharia, de Islamitische wetgeving. Je mag dan bijvoorbeeld geen rente ontvangen en niet handelen in financiële producten als opties en termijncontracten.

Vanuit RSM is professor Jaap Spronk bij de master betrokken. Het valt hem op hoe verfrissend, pluriform en open minded de studenten zijn, die de strenge selectie hebben overleefd. Ook schuwen zij het debat niet. Spronk denkt daarom dat westerlingen veel kunnen opsteken van collega’s in Libanon en de rest van het Midden-Oosten. LS