Om twijfelende business angels over de streep te trekken om te investeren in jonge bedrijven kondigt het Erasmus Centre for Entrepreneurship, onderdeel van de Rotterdam School of Management, Erasmus University, twee nieuwe initiatieven aan.

Met de vorming van het Erasmus Venture Fund kunnen alumni van de EUR een deel van hun vermogen laten beleggen in veelbelovende jonge bedrijven. Een jaarlijks wisselend team van Rotterdamse MBA en MSc BA studenten zullen de participaties selecteren. Het investeringsfonds biedt studenten een unieke leeromgeving, maakt een nieuwe bron van risicodragend kapitaal toegankelijk voor ambitieuze ondernemers, en stelt alumni in staat om een deel van hun vermogen op afstand te beleggen.

Ook zal het Erasmus Business Angel Network worden opgericht voor (oud-)ondernemers die actiever betrokken willen zijn bij de bedrijven waarin ze participeren. Via workshops en netwerkbijeenkomsten kunnen zij als aspirant investeerders kennis maken met ambitieuze starters en samen kunnen zij vanuit eenieders specialisme de onderneming verder uitwerken.