Brood en melk duurder

Het is je misschien al opgevallen, om de zoveel tijd wordt je dagelijkse lunch in de kantine weer een stukje duurder. Sinds 1 september zijn de prijzen weer omhoog gegaan.

Voor een wit bolletje betaalde je eerst 28 en nu 30 eurocent en een beker melk is 1 cent omhoog gegaan tot 52 eurocent. De districtmanager van cateraar Avenance, Jerry van Eijkelenburg, legt uit waarom de verkoopprijzen gestegen zijn. “In verband met de hogere grondstofprijzen hebben wij de producten iets duurder moeten maken. In de periode van een jaar zijn, als gevolg van ontwikkelingen op de wereldvoedselmarkt, onze grondstoffen met ongeveer 7,5 procent gestegen. We hebben op basis van afspraken met het Erasmus Facilitair Bedrijf, de prijsverhoging van producten uit het basispakket (brood, melk, etc) weten te beperken tot ongeveer 2 procent. De prijzen van ‘luxere’ producten zijn met 5 procent verhoogd.”

Van Eijkelenburg legt uit dat net zoals de supermarkten, duurdere grondstoffen en salarisverhogingen doorberekend worden aan de consument. “Avenance streeft ernaar de producten in de restaurants zo gunstig mogelijk in prijsstelling aan te bieden en daar zijn we, hoe vervelend we elke prijsverhoging ook vinden, ook deze keer weer keurig en binnen de afspraken mee omgegaan.”

 

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.