Week 36 Meer betalen voor excellent onderwijs?

Hoeveel collegegeld ben jij bereid te betalen?

Collegevoorzitter van de UvA en HvA Karel van der Toorn heeft gezegd dat als studenten excellent onderwijs willen, ze hier ook voor moeten betalen. Wat vind de EUR-student?

Kenan Haskovic (20), eerstejaars criminologie

“Ik ben wel bereid om tien procent meer te betalen dan wat ik nu betaal als het onderwijs ook daadwerkelijk verbetert. Het is een voorrecht om te studeren en zolang de opleiding betaalbaar blijft, vind ik dat het best wat duurder mag worden. Desnoods krikken ze de studiefinanciering wat omhoog. Maar als het collegegeld omhoog gaat wil ik wel daadwerkelijk zien dat de kwaliteit van het onderwijs stijgt, anders heeft het natuurlijk geen zin.”

Deel dit artikel

Wat gebeurt er allemaal op deze universiteit?AgendaLees meer EM-verslaggeefster Tara Lewis vraagt iedere maand aan een thuiswoner: mag ik met je mee? Deze maand stapte ze met T… twitter.com/i/web/status/93183… @ErasmusMagKroegen van RotterdamMeer informatie »