Steeds meer landen zoeken veelbelovende studenten stellen de vijftien, en Nederland mag daarbij niet achterblijven.

22-08-08

De Nederlandse kenniseconomie mag de strijd om internationaal topstudenten niet verliezen. Hoogwaardig onderwijs, gastvrijheid en meer beurzen voor de ‘werknemers van morgen’ kunnen Nederland voor hen aantrekkelijker maken.

 

Vijftien kopstukken uit bedrijfleven, hogescholen en universiteiten, waaronder ‘onze’ Collegevoorzitter Jan Willem Oosterwijk, ondertekenden een oproep die de Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationale samenwerking in het hoger onderwijs, zaterdag paginagroot in de Volkskrant plaatst.

 

Steeds meer landen zoeken veelbelovende studenten stellen de vijftien en Nederland mag daarbij niet achterblijven. Het heeft weliswaar een sterke internationale positie, maar “niet de reputatie die het verdient”. Het moet zichzelf beter in de internationale markt zetten, onderwijskundige en juridische obstakels wegnemen, de buitenlandse studenten beter begeleiden – ook buiten de collegebanken – en meer beurzen verstrekken. Hoger onderwijs, overheid en bedrijfsleven moeten daarbij als team opereren. HOP