“Goedemorgen, je hebt je ingeschreven aan de Erasmus maar nog niet voor de Eurekaweek…”, met die openingszin beginnen de telefoontjes van het Eurekaweek belpanel.

Alle 1600 eerstejaars die zich wél voor een studie aan de Erasmus Universiteit maar nog niet voor de gezamenlijke introductieweek hebben opgegeven, kunnen deze week een telefoontje verwachten. De inschrijvingen voor de Eurekaweek liggen tot nu toe hoger dan vorig jaar. Toch worden kosten noch moeite gespaard om nog meer eerstejaars over streep te trekken.

Alle 1600 eerstejaars die zich wél voor een studie aan de Erasmus Universiteit maar nog niet voor de gezamenlijke introductieweek hebben opgegeven, kunnen deze week een telefoontje verwachten. De inschrijvingen voor de Eurekaweek liggen tot nu toe hoger dan vorig jaar. Toch worden kosten noch moeite gespaard om nog meer eerstejaars over streep te trekken.

Marketingstudent Ruben Vermaak doet zijn studie eer aan. Vasthoudend en overtuigend probeert hij twijfelende eerstejaars te overtuigen van het nut en de fun van de Eurekaweek. “Je komt in een nieuwe fase van je leven, dit kan je niet missen. Anders sta je er op je eerste studiedag als een nitwit bij…”, zegt hij joviaal door de hoorn tegen een toekomstige eerstejaars die eigenlijk een tennistoernooi heeft in dezelfde week.

“Tennissen kun je altijd nog doen, dit is eenmalig! Zal ik je dan een mail sturen? En dan zie ik je de 18e!”, met een grijns hangt hij op. “Ik heb alle deuren dichtgegooid, nu kan ze alleen nog wegblijven omdat ze geen zin heeft”, zegt hij tevreden.

Ook de andere zeven vrijwilligers gaan als professionele telemarketeers te werk. “O, wil je een vakantie boeken die week, dan doe je dat toch een week later?”zegt projectleider van de Eurekaweek commissie Loubna Raoui gedecideerd. “We merken dat werk of vakantie de hoofdredenen zijn om niet mee te doen aan de Eurekaweek”, zegt Loubna.

Soms denken eerstejaars dat de week een soort ontgroening is, of dat een introweekend van de studie voldoende is, maar met veel enthousiasme en weerwoord – allemaal keurig in een script verwerkt – overtuigen de bellers de eerstejaars dat de Eurekaweek echt niet te missen is. Nog anderhalve week te gaan.