Marc Saris (20), derdejaars IBA

“Ik koop vrijwel altijd nieuwe boeken. Dat is makkelijker en fijner, want er staat geen gekladder in. Ook weet je zeker dat ze compleet zijn, bij oude boeken mist nog wel eens de cd-rom bijvoorbeeld. Ik vind het irritant dat boeken elk jaar veranderen, die professoren willen daar vast een slaatje uit slaan. De boeken voor komend jaar heb ik nog niet allemaal in huis, zo ambitieus ben ik niet.”

Lynn Zhang (25), master finance and investment

“Als student lopen de kosten snel op als elk jaar nieuwe versies van boeken verschijnen, want dan wordt je genoodzaakt nieuwe exemplaren te kopen. Wel heb ik mijn studieboeken altijd door kunnen verkopen, zelfs als ik ze al tweedehands bij De Slegte had gehaald. Dat scheelt namelijk veel.”

Mick Hersenvoort (21), master international management

“Mijn boeken bestel ik meestal via studievereniging STAR, want dan heb je meteen alles bij elkaar. En je krijgt korting, maar dat is niet zoveel als op tweedehands boeken. Twee keer heb ik een boek via een medestudent gekocht. Ik verkoop zelf nooit boeken, want zo’n volle boekenkast vind ik juist leuk.”