Victor Kuipers (18), economie en bedrijfseconomie

Waarom deze studie? “Ik wil gaan werken in de vastgoedhandel, want het grote geld dat daarin om gaat spreekt me aan. Dat is een mooi toekomstperspectief.”

Op kamers? “Nee, ik kom uit Nieuwerkerk aan de IJssel en blijf voorlopig even thuis, dat bevalt me nog prima. Er wordt lekker voor me gekookt en gewassen, maar ik zie thuis zeker niet als ‘hotel mama’. Daarvoor ben ik ook te vaak weg. In de loop van mijn eerste of tweede jaar zal ik een keer het huis uit gaan.”

Waar kijk je tegenop? “Ik heb het profiel Natuur & Gezondheid gevolgd zonder economie dus mijn studie wordt een zware kluif. Ik hoop dat ik het snel oppak. Verder zal ik moeten wennen aan de andere manier van werken. Dat wordt een struikelblok, want ik heb geen ijzersterke discipline. Maar bang voor het bindend studieadvies ben ik zeker niet.”

Leukste deel Eurekaweek? “Alle avonden, dat wordt een knalfeest. Ik ben vrijgezellig dus ben van plan helemaal los te gaan. Ik reken op vijf uur slaap per nacht en daarna houd ik een winterslaap. Ik heb ook al een hele hoop toekomstige ex-vriendinnen zien rondlopen vandaag.”

Laatst gelezen boek? “‘The dark is rising’ van Suzan Cooper. Geen goed boek, een afrader.”