Je werkzaamheden bestaan uit

  • Het zoeken én vinden van nieuws binnen de universiteit;
  • Het maken van nieuwsproducties in tekst en video, en social-mediaposts;
  • Het bedenken en maken van vernieuwende een aansprekende onlineproducties voor de site en social media;
  • Meedenken en input leveren voor een nieuw online platform van EM dat komend jaar wordt ontwikkeld;
  • Vanuit je eigen kennis en ervaring input leveren voor verhalen, invalshoeken en perspectieven.

Functie-eisen

  • Je hebt een academisch werk- en denkniveau;
  • Je hebt journalistieke ervaring binnen je opleiding, een stage of op eigen initiatief;
  • Je hebt een internationale achtergrond in een brede zin van het woord;
  • Je beheerst Engels op professioneel niveau (C1), kennis van het Nederlands is een pre;
  • Je kent de mogelijkheden van multimediale journalistiek.

Over EM

Erasmus Magazine (EM) is het onafhankelijke journalistieke medium van de Erasmus Universiteit Rotterdam. EM vormt binnen de universiteit een actuele, scherpe en kritische bron van informatie en opinie. EM is een tweetalig online platform (NL-ENG) en brengt nieuws en achtergronden, gericht op studenten en medewerkers van de Erasmus Universiteit. Het redactiestatuut garandeert dat de redactie onafhankelijk haar werk kan doen.

De redactie van EM vormt een zelfstandige afdeling binnen de Algemene Bestuursdienst van de universiteit die direct onder het College van Bestuur valt. De redactie bestaat na het vervullen van deze vacature uit zeven vaste medewerkers, aangevuld met professionele freelancers en studentmedewerkers. Het team werkt hard, is flexibel, ondersteunend naar elkaar en maatschappelijk betrokken.

Voor meer informatie zie www.erasmusmagazine.nl

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (cao NU). Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van 1 jaar. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 2,818 en € 3,764 bruto per maand (schaal 8). De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR-faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Interne kandidaten genieten een voorrangspositie ten opzichte van externe kandidaten.

Werkgever

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend. www.eur.nl

Solliciteren

Je kunt je sollicitatiebrief met C.V. én een journalistieke productie van jouw hand tot en met 18 september per e-mail versturen deze link op Academic Transfer onder vermelding van ‘Junior Redacteur’.

Voor vragen over de vacature kun je terecht bij Wieneke Gunneweg, hoofdredacteur EM via [email protected]

De functie is per 16 september beschikbaar. Gesprekken vinden naar verwachting plaats twee weken na de deadline.