EM_Logo_2015 zeegroen op oker

Functiebeschrijving
Erasmus Magazine zoekt een veelbelovend journalist die voor één jaar de functie van junior redacteur bij Erasmus Magazine kan vervullen. Het betreft hier een functie die jaarlijks rouleert. Deze functie is ingericht als werkervaringsplek waarbij naast begeleiding bij het maken van je journalistieke producties ook de mogelijkheid bestaat scholing te krijgen op het gebied van journalistieke professionalisering en persoonlijke ontwikkeling. Verder draai je als junior redacteur gewoon mee op de redactie, maak je verhalen en werp je een frisse blik op de ideeën en verhalen van je collega’s.

Je werkzaamheden bestaan uit:
– Het zoeken én vinden van nieuws binnen de universiteit
– Het schrijven van nieuwsberichten en achtergrondverhalen
– Het bijwonen als verslaggever van bijeenkomsten (o.a. van de facultaire medezeggenschap)
– Het meedenken over en meewerken aan grotere onderzoeksverhalen
– Online plaatsen van artikelen op site en social media
– Deelname aan redactievergaderingen

Functie-eisen
– Je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding bij voorkeur met een journalistieke specialisatie
– Je hebt een afgeronde journalistieke stage vanuit je opleiding of minstens zes maanden journalistieke werkervaring op een redactie;
– Je bent nieuwsgierig en kan goed doorvragen;
– Je schrijft met een scherpe pen en een creatieve geest;
– Je hebt aantoonbaar een uitstekende kennis van het Nederlands en Engels (C2-niveau voor één van de twee talen, en de andere taal minimaal C1-niveau);
– Je hebt kennis van de mogelijkheden en vereisten van onlinejournalistiek (ervaring met WordPress is een pre);
– Kennis van en ervaring met het maken van video’s is een groot pluspunt;
– Kennis van en affiniteit met het universitaire leven, en hogeronderwijsjournalistiek is een pre.

Over EM
Erasmus Magazine (EM) is het onafhankelijke journalistieke medium van de Erasmus Universiteit Rotterdam. EM vormt binnen de universiteit een actuele, scherpe en kritische bron van informatie en opinie. EM is een tweetalig online platform (NL-ENG) brengt nieuws en achtergronden, gericht op studenten en medewerkers van de Erasmus Universiteit. Het redactiestatuut garandeert dat de redactie onafhankelijk haar werk kan doen.
De redactie van EM vormt een zelfstandige afdeling binnen de Algemene Bestuursdienst van de universiteit die direct onder het College van Bestuur valt. De redactie bestaat na het vervullen van deze vacature uit zeven vaste medewerkers, aangevuld met professionele freelancers en studentmedewerkers. Het team werkt hard, is flexibel, ondersteunend naar elkaar en maatschappelijk betrokken.
Voor meer informatie zie www.erasmusmagazine.nl 

Arbeidsvoorwaarden
Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (cao NU). Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van 1 jaar. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 2.656, – en € 3.548, – bruto per maand (schaal 8). De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR-faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Interne kandidaten genieten een voorrangspositie ten opzichte van externe kandidaten.

Werkgever
De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend. www.eur.nl

Solliciteren

Je kunt je sollicitatiebrief met C.V. en een artikel van jouw hand tot en met 29 augustus per e-mail versturen aan sollicitatie@em.eur.nl onder vermelding van ‘Junior Redacteur’.

Vragen over de vacature kun je vanaf 16 augustus stellen aan Wieneke Gunneweg, hoofdredacteur EM via gunneweg@em.eur.nl en tot 16 augustus aan Elmer Smaling, senior redacteur via smaling@em.eur.nl

De functie is per 1 oktober beschikbaar. Gesprekken vinden naar verwachting plaats eind augustus en begin september.