De campusvijver is ‘schoon’ en zit vol met kleine beestjes. Een perfecte plek voor de watersnuffel om een kort maar krachtig leven te leiden. Zijn grootste doel: in een hartvormige tandem met een vrouwtje zorgen voor een nieuwe generatie watersnuffels.
Het lijkt in eerste instantie op onkruid, maar het is een zeldzame tongvaren. Het dak van de parkeergarage blijkt voor de kieskeurige plant de ideale plek om te groeien.
Begin jij je dag ook weleens met een rondje gillend rondom je werk vliegen? Het is het ochtendritueel van de familie Slechtvalk. Niet alleen wonen ze bovenop de toren van het Erasmus MC, het is ook hun uitvalsbasis om eten op de plank te krijgen.
Van alle natuur die te vinden is op de campus vindt stadsecoloog Garry Bakker een stoffig onkruidveldje het allermooist. De honingklaver en de hommels in de braakliggende biodiversiteit houden de stad koel.
Het gerucht gaat dat er vossen op de campus leven. De aanwijzingen en de sporen zijn er. De locatie is ideaal. Of we het dier ook zullen spotten?
Vissen, felgekleurde libellen, een bos bloeiende lelies en micro-wezentjes. De vijver bij de universiteitsbibliotheek is een oase voor flora en fauna. En dat is vooral te danken aan een buis.
Overdag moet je goed zoeken naar de sporen. Bij een dier dat zo klein is dat het in een luciferdoosje past, kunnen de uitwerpselen nooit groot zijn. Maar de ramen van het Tinbergengebouw zitten vol hagelslagkeutels van de dwergvleermuis.