Let op: Je allereerste reactie op onze site moet handmatig worden goedgekeurd door de redactie. Dit kan – zeker buiten kantooruren – enige tijd duren. Is je reactie goedgekeurd dan worden je volgende reactie automatisch geplaatst en pas achteraf getoetst aan de spelregels.

De spelregels:

 1. Eens geplaatst blijft geplaatst. Bijdragen aan een discussie worden door ons niet achteraf op verzoek verwijderd. Schrijf dus geen dingen waar je later spijt van kunt krijgen.
 2. Geef je niet uit voor een ander. Anoniem reageren mag, zolang duidelijk is dat het om een pseudoniem gaat.
 3. Houd het beschaafd. Beledig niet en scheld niet.
 4. Geen racisme of bedreigingen.
 5. Pertinente onwaarheden worden verwijderd.
 6. Speel niet nodeloos op de persoon.
 7. Plaats alleen reacties die relevant zijn voor de inhoud van het artikel, met andere woorden: blijf on-topic.
 8. Het is de bedoeling dat reacties de discussie bevorderen. Steeds weer hameren op hetzelfde punt heeft alleen zin, als dat met nieuwe argumenten gebeurt.
 9. Discussie over verwijdering van het artikel wordt niet toegestaan.
 10. Reclame of off-topic hyperlinks worden verwijderd
 11. Tref je een feitelijke onjuistheid aan of een typefout? Reageer dan niet onder het bericht maar mail ons op [email protected].

Reacties die in strijd zijn met bovenstaande regels kunnen worden verwijderd. Bij herhaaldelijke of zeer ernstige overtreding van de regels kan EM overgaan tot een permanent block. Ook kan EM bij een uit de hand gelopen discussie de reactiemogelijkheid onder een artikel sluiten. De reactiemogelijkheid wordt een maand na publicatie van het artikel definitief gesloten.

EM behoudt zich het recht voor om zonder verdere correspondentie reacties te verwijderen en bovenstaande regels op een later tijdstip en met terugwerkende kracht aan te passen.

Wil je volledig anoniem je verhaal kwijt, dan kun je EM ook mailen op ons beschermde mailadres [email protected].