rolien-duijvendijk

Geschokt hebben we kennis genomen van het overlijden van onze collega, drs. Rolien van Duijvendijk.

Rolien van Duijvendijk (Zwijndrecht, 1960) was sinds 3 september 1992 verbonden aan de afdeling Kunst- en Cultuurwetenschappen van de Erasmus School of History, Culture and Communication. Zij werkte eerst als wetenschappelijk docent en sinds 2004 vervulde zij ook de functie van stagecoördinator.

Rolien behaalde na haar doctoraalexamen Maatschappijgeschiedenis aan onze faculteit tevens haar eerstegraads diploma docentenopleiding Geschiedenis en Staatsinrichting in Tilburg. Ze ging vervolgens werken bij het Stanislascollege en de Paulus Mavo in Delft als stafdocent geschiedenis.

In 1992 maakte ze de overstap naar de toenmalige Faculteit der Historische en Kunstwetenschappen van de Erasmus Universiteit als docent van het vak Inleiding Kunst en Cultuuroverdracht. Haar werkzaamheden als docent werden vanaf 2004 uitgebreid met de rol van stage coördinator voor de opleiding Algemene Cultuurwetenschappen.

Rolien was iemand die ervan genoot om onze studenten in contact te brengen met hun toekomstige werkveld. Haar stijl van begeleiden werd gekenmerkt door een grote betrokkenheid en inlevingsvermogen. We herinneren ons Rolien als een bijzonder fijne collega met een aanstekelijk enthousiasme.

De Erasmus School of History, Culture and Communication (ESHCC) is Rolien zeer dankbaar, en wenst haar partner, haar kinderen en naasten veel sterkte.

Prof.dr. Dick Douwes
Decaan ESHCC