De dissensus onder prominente wetenschappelijke instellingen maakt het moeilijk om met duidelijke richtlijnen te komen en regelgevende actie. Centraal in het debat staat niet alleen de wetenschappelijke vraagstukken over het vinden van feiten, maar ook sociale vraagstukken over welke feiten en studies belang dragen, en welke niet. Rechten, beleid en zakelijke invloed zijn mogelijk doorslag gevend in de wettelijkheid van wetenschappelijke methodes door framing en het selecteren van wetenschappelijke vragen en procedures. Vragen over belangenverstrengeling zijn naar voren gekomen bij zowel experts als bij onderzoekende journalisten over de processen van regelgevende organisaties uitkomsten van het onderzoek.
Zulke overwegingen brengen systematische vragen naar boven over de regelgevende infrastructuur waarmee chemische substanties zoals glyfosaat geautoriseerd worden: welke belangen zijn vertegenwoordigt in het process? Zijn er systematische belangenverstrengelingen? Hoe beïnvloeden het type en de herkomst van studies de uitkomst van de processen?
Er zijn nog veel meer van zulke vragen betreffende het onderwerp van glyfosaat. Als je geïnteresseerd bent en meer wil weten, ga dan naar de gratis workshop dag over glyfosaat. Het is verplicht om je aan te melden, maar er zijn geen verdere kosten aan verbonden.
Meer informatie
Datum: 6 juni
Tijd: 9.30 tot 18.00
Locatie: het Paviljoen, Erasmus Universiteit
Taal: Engels
Tickets: gratis, maar meld je wel aan via de website