Een theater-college over tranen, met wetenschap, muziek en de schoonheid van tranen, gefotografeerd onder een microscoop. ‘Zeg me waarom je huilt en ik vertel je wie je bent‘.

Singer-songwriter Oliver Pesch, fotograaf Maurice Mikkers en psycholoog Ad Vingerhoets combineren songs over tranen en huilen met fascinerende feiten over dit onderwerp, en ongekende foto’s van tranen.

Huilen vrouwen vaker dan mannen? Lucht huilen op? Zijn tranen van verdriet anders dan tranen van geluk? Zomaar wat vragen die aan bod zullen komen. En je eigen vragen natuurlijk!
Daarnaast is er live muziek over dit thema en zie je de fascinerende schoonheid van tranen, gefotografeerd met een microscoop. Met live experimenten en een virtuele wandeling door een tranendal!

Met:
Ad Vingerhoets, psychologist
Maurice Mikkers, photographer
Oliver Pesch, singer-songwriter
Moderator: Wieneke Gunneweg, hoofdredacteur Erasmus Magazine

Ad Vingerhoets, psycholoog, specialiseerde zich op het gebied van stress, kwaliteit van leven, psychosomatiek, en later vooral op emoties. Hij schreef meer dan 400 artikelen over deze onderwerpen en schreef/redigeerde 19 boeken. Zijn onderzoek naar vrijetijdsziekte, liefde, heimwee en nostalgie kreeg nationaal en internationaal veel aandacht, maar vooral het onderzoek naar tranen trok de aandacht van de (inter)nationale media. Hij heeft op veel (inter)nationale festivals lezingen over dit onderwerp gegeven. Zijn stelling is: Zeg me waarom je huilt en ik zal zeggen wie je bent.

Maurice Mikkers, medisch laboratoriumanalist en fotograaf. Zijn bekendste werk is “Imaginarium of Tears” met microscopische vergrotingen van tranen.

Oliver Pesch studeerde af aan de Tilburg Rock Academy. Zijn liedjes bevatten elementen uit de blues en volksmuziek van de jaren zestig en zeventig. Dit resulteert in een volledig uniek geluid dat opvalt in het muzikale landschap van vandaag.

Meer informatie
Datum: donderdag 21 maart 2019
Tijd: 20.00 – 21.30 uur
Locatie: Erasmus Paviljoen
Voertaal: Engels

Ticket informatie
Gratis toegang

Georganiseerd door Studium Generale

Klik hier voor het Facebook event!