In deze lunchlezing van Studium Generale vertellen Miriam van der Have en Mir Abe Marinus van de Nederlandse Organisatie voor Seksediversiteit (NNID) over intersekse. Hoewel 1 op de 90 mensen in Nederland als intersekse kan worden gezien, is de kennis van medische professionals hierover vaak nog ondermaats. Uit recent onderzoek van Rutgers en NNID bleek zelfs dat medische behandelingen bij intersekse personen schadelijk en belemmerend kunnen zijn. Wat kan hieraan gedaan worden?

Miram van der Have is directeur van NNID. Zij zet zich al 25 jaar in voor de verbetering van de positie van intersekse personen in de maatschappij.

Mir Abe Marinus is beleidsmedewerker en onderzoeker bij NNID. Hen schrijft mee aan (inter-)nationale rapportages en reacties op actuele beleidsvraagstukken op het gebied van seksediversiteit, en richt zich op kwalitatief onderzoek naar de ervaringen van intersekse personen.

Deze lunchlezing is onderdeel van een reeks over seksualiteit en gender die wordt georganiseerd door de Academiecommissie van de Medische Faculteitsvereniging Rotterdam (MFVR), dr. Jos van der Geest en Studium Generale.

Meer informatie:

  • Datum: Dinsdag 11 April
  • Tijd: 12.30 – 13.30
  • Locatie: Collegezaal 1, Onderwijscentrum Erasmus MC
  • Toegang: Gratis
    Deze lezing is openbaar toegankelijk. Je hoeft geen student te zijn.