Weimans studeerde communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en ging daarna aan de slag bij de Wereldomroep en VARA Radio 1 als presentator en verslaggever bij diverse programma’s.

“Ik ben opgegroeid in Rotterdam en daardoor heel bewust dat een groot deel van de binnenstad is vernietigd in de Tweede Wereldoorlog door het bombardement van 1940. Dat duurde maar 15 minuten en vele Rotterdammers kwamen om het leven. Ik weet hoeveel geluk ik heb dat ik in vrijheid mag leven, zonder oorlog.”

Vrijheidscolleges

Elk jaar zijn er in de aanloop naar 5 mei Vrijheidscolleges. Interessante sprekers delen hun verhalen over vrijheid en inspireren zo jong en oud. Kijk bijvoorbeeld ook naar het Vrijheidscollege van Robert Vuijsje op zaterdag 24 april vanuit Bibliotheek Aanzet. De andere sprekers van het Vrijheidscollege 2021 zijn Soundos, Haroon Ali, Dieuwertje Blok, Edson Da Graça, Rebecca Gomperts, Gerda Havertong, Angelique Houtveen, Joris Linssen, Shirin Musa, Pieter van Os, Gijs Tuinman, Shirin Musa, Natascha van Weezel en Simone Weimans. Het zal een mix worden van online en offline events in samenwerking met diverse podia, mbo’s, bibliotheken en de Bevrijdingsfestivals.

Het Vrijheidscollege is thuis via een livestream te volgen en je kan via de chat vragen stellen aan Simone Weimans. Registreer je via Eventbrite voor een gratis livestream-ticket of bepaal zelf hoeveel je wilt doneren voor je ticket. Je krijgt minimaal een half uur voor aanvang de livestreamlink via e-mail toegestuurd. Mochten de overheidsmaatregelen het toelaten, dan worden er op een later moment theatertickets toegevoegd.

Registreer je hier.