Rusland-expert Laura Starink blikt terug op de afgelopen twee jaar, waarin Rusland ook binnenlands de duimschroeven verder aandraaide: de grondwet werd gewijzigd waardoor Vladimir Poetin – inmiddels al 20 (!) jaar aan de macht – tot 2036 president kan blijven. En Starink blikt vooruit: Waar wil hij met Rusland naar toe? Welke rol gaat het spelen in buurlanden zoals Belarus? Is er in Rusland überhaupt nog enige vorm van oppositie mogelijk? Houdt de binnenlandse repressie aan? En hoe staat Rusland ervoor na Covid-19?

Laura Starink is slavist, Ruslandkundige, journalist en medeoprichter van Raam op Rusland – het kennisplatform over maatschappij, cultuur en geschiedenis van Rusland en de voormalige Sovjetrepublieken. Raam op Rusland is partner van Universiteit Leiden en think tank Clingendael. Starink werkte bijna dertig jaar als journalist, redacteur en lid van de hoofdredactie van NRC Handelsblad. In de Gorbatsjov-jaren was ze correspondent in Moskou. Voor haar correspondentschap kreeg ze in 1989 de Anne Vondelingprijs voor politieke journalistiek. Ze schreef 4 boeken over Rusland (Een land van horen zeggen, De Russische kater, De Schaduw van de grote broer en Post uit Rusland). Daarnaast maakte ze naam met Duitse wortels, over de oorlogsgeschiedenis van haar Duitse moeder.

Meer informatie
Datum: Din. 12 okt. 2021
Tijd: 16.00 – 17.30 u (inloop vanaf 15.30 u)
Locatie: Erasmus Paviljoen, campus Woudestein

We zijn blij dat we weer publiek mogen ontvangen bij onze programma’s. Je bent van harte welkom om dit evenement fysiek bij te wonen, volgens de op dat moment geldende coronamaatregelen. Mochten er door veranderende regelgeving onverhoopt minder mensen fysiek aanwezig kunnen zijn, dan hanteren we het moment van reserveren als volgnummer en komt het programma (waar mogelijk) achteraf digitaal beschikbaar op ons YouTube-kanaal.

Gerelateerde links
Meer evenementen van Studium Generale